Το Picasa και το Blogger αλλάζουν όνομα!


Στη μετονομασία των υπηρεσιών Picasa και Blogger ετοιμάζεται να προχωρήσει η Google, στα πλαίσια της ομαλότερης ενοποίησης των υπηρεσιών αυτών με τη νέα υπηρεσία κοινωνικής δικτύωσης που ετοιμάζει, Google+.

Συγκεκριμένα το Picasa θα μετονομαστεί σε Google Photos ενώ το Blogger σε Google Blogs. Πρόκειται να μετονομαστούν και άλλες υπηρεσίες που δεν φέρουν στην επωνυμία τους το “Google” εκτός από το YouTube.

Η μετονομασία της υπηρεσίας του Blogger την καθιστά ως τη μεγαλύτερη αλλαγή επωνυμίας υπηρεσίας για την εταιρεία, καθώς χρησιμοποιείται από μεγάλος πλήθος χρηστών και βρίσκεται μέσα στις 10 πιο συχνά επισκεπτόμενες ιστοσελίδες στον κόσμο.

Οι δύο παραπάνω υπηρεσίες είχαν εξαγοραστεί πριν μερικά χρόνια από την Google και η μετονομασία τους θυμίζει τη μετονομασία του JotSpot σε Google Sites και της VOIP πλατφόρμας GrandCentral σε Google Voice, όταν και οι 2 προηγούμενες εξαγοράστηκαν από την Google.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα Mashable, οι αλλαγές θα ισχύσουν σε περίπου ενάμιση μήνα και θα συμπέσουν με τη δημόσια λειτουργία του Google+.Number of Comments: 2

Όταν λέτε ενοποίηση με το Google+ τι εννοείτε,σόνι και καλά υποχρεωτική χρήση του; Όπως ίσως θα ξέρετε η Google ξεπέρασε τον εαυτό της με το G+ : δεν δέχονται ψευδώνυμα (έχουν αλγόριθμο που τα ανιχνεύει), σε υποχρεώνουν να δώσεις το κανονικό σου ονοματεπώνυμο και κατόπιν στο περνάνε αυτόματα και υποχρεωτικά σε όλες σου τις υπηρεσίες υπηρεσίες Google, ακόμη και στο e-mail!

Γίνεται μέσω του Google Profile σου αυτό, το οποίο με το που γραφτείς στο G+ κλειδώνει με αυτό, γίνονται ένα.
Υποθέτω πως φαντάζεστε ποια είναι τα πραγματικά τους κίνητρα για αυτό : πλήρως στοχεύσιμες, επώνυμες πλέον διαφημίσεις, αλά Minority Report.
Σκέφτομαι να διαγραφώ από το G+ όσο προλαβαίνω,γιατί στο τέλος θα φτάσουν να ταυτίσουν πλήρως το Google+ με οτιδήποτε Google, οπότε αν διαγράψεις το πρώτο να πρέπει να διαγραφείς φουλ, και gmail, και Blogger και τα πάντα.
Για φωτό Flickr και Photobucket βέβαια,λειτουργούν πολύ καλύτερα.

nice post..I am much appreciable by reading this..Well, I’m absolutely delighted I establish it and I’ll be bookmarking it and read-through back over and over again! Call taxi kochi works a task force of typical steady and explained transports offering a niggardly yet dependable option for transport. The autos are kept up to the same standard as common tutors. With seating restrains these vehicles deal a viable option in the vehicle of pervasive social occasions.