Πως συνδέω το domain μου με το blog μου


Έχετε δημιουργήσει ένα blog (.blogspot.com) και θέλετε να ανοίγει με το Domain Name σας? 

To Blogger Tricks είναι εδώ και χαλάει την πιάτσα που εκμεταλλεύεται τους χρήστες του διαδικτύου και τους χρεώνει για απλές διαδικασίες από 25 έως 50 ευρώ. 

Η τακτική που χρησιμοποιείται είναι απαράδεκτη και μόλις το συνειδητοποιήσαμε είπαμε πως ήρθε η ώρα για μια χρήσιμη ανάρτηση που θα βοηθήσει χιλιάδες Bloggers.

Ακολουθήστε τα 7 παρακάτω βήματα, η διαδικασία είναι απλή και σχεδόν αυτόματη.

Αρχικά θα πρέπει να έχετε ένα λογαριασμό στο PAPAKI.GR και να συνδεθείτε σε αυτόν.

1. Μέσα στο Control Panel, στην αρχική σελίδα διαχείρισης, πατήστε πάνω στο Domain και στη συνέχεια, στη σελίδα που θα ανοίξει, επιλέξτε από τα εικονίδια το DNS Control.

Web Forward: Βήμα2. Επιλογή εικονιδίου DNS Control

Στη συνέχεια θα γίνει αυτόματη ενημέρωση των Nameservers (εάν δεν έχουν ενημερωθεί στο παρελθόν). Διαφορετικά θα πρέπει να εισάγετε χειροκίνητα τους Nameservers του Papaki dns1.papaki.gr και dns2.papaki.gr.

step1: Ενημέρωση nameservers

2. Μέσα από την καρτέλα των DNS Ρυθμίσεων επιλέγετε Εισαγωγή Νέου CNAME record


Click on CNAME addition button

3. Εισαγωγή CNAME στοιχείων.  Για Host Name/Allias βάζετε “ www ” και στο Canonical Name (Destination) βάζετε “ ghs.google.com ” και αφήνετε το TTL ως έχει.

CNAME στοιχεία για GOOGLE BLOG

4. Αφού εισάγετε τις παραπάνω τιμές, πατάτε στο “Αποθήκευση Νέου CNAME RECORD”

5.  Δημιουργία  ‘A’ NAME records για το domain σας

Πρέπει να δημιουργηθούν 4 ξεχωριστές εγγραφές τύπου Α για τις ακόλουθες διευθύνσεις IP:

216.239.32.21
216.239.34.21
216.239.36.21
216.239.38.21

Από την σελίδα διαχείρισης DNS Υπηρεσιών, κάντε Click στο κουμπί Εισαγωγή Νέου A RECORD

Αλλαγή A name records

6. Εισάγετε την πρώτη A RECORD τιμή. Θα αφήσετε κενό το πρώτο πεδίο όπου αναφέρετε το “Εισάγετε το όνομα του  Domain” και στο πεδίο “Εισάγετε IP διεύθυνση” θα βάλετε την πρώτη IP. Αφήστε το TTL στην τιμή που έχει ήδη.

A Record προσθήκη IP

7. Με τον ίδιο τρόπο θα εισάγετε και τις υπόλοιπες IP.
    Στο τέλος οι τιμές των A RECORD θα πρέπει να έχουν ως εξής.

A Record final screenshot


Ενημερώνοντας τις ρυθμίσεις του Blog σας

Μέχρι εδώ έχουν ολοκληρωθεί οι απαραίτητες ρυθμίσεις στον DNS για να ανοίγει το site σας στο Blogger. Η Google όμως φιλοξενεί πολλά Blogs, άρα θα πρέπει να ξέρει ποιο είναι αυτό που πρέπει να ανοίγει με το Domain σας. Αυτό μπορεί να γίνει κάνοντας Login στο Blog σας από την Google και στην συνέχεια πηγαίνοντας στην επιλογή Settings | Basic επιλέγοντας το Publishing και πατώντας πάνω στο «Αdd a custom domain»

blogger προσθήκη domain

Στη συνέχεια πατήστε στο Link δίπλα από την πρόταση «Already own a domain?«

blogger custom custom domain βήμα 2custom

Τέλος εισάγετε το domain σας και πατήστε «Save».

blogger custom domain βήμα 3

Aφού οι Nameservers «ενημερωθούν» από τους Παρόχους πρόσβασης Internet, θα μπορείτε να «δείτε» το Blog σας από το Domain name σας.

Η διαδικασία ενημέρωσης των παρόχων διαρκεί 4-48 ώρες. 

Ο χρόνος αυτός δεν εξαρτάται από το Papaki.gr αλλά από το πόσο συχνά ανανεώνει τις εγγραφές των DNS ο κάθε Πάροχος Internet.

Όποιος θέλει βοήθεια, ας αφήσει σχόλιο παρακάτω.Number of Comments: 11

Καλημέρα μπαίνω στο domain αλλά δεν μoυ βγάζει το DNS condrol, μου βγάζει αυτό "Δεν υπάρχουν domain names. Αγοράστε ένα νεο domain name τώρα!";

Εμείς συνεργαζόμαστε κυρίως με το Papaki που έχει εύκολο διαχειριστικό περιβάλλον, οπότε σου συνηστώ να μεταφέρεις το site σου στο Papaki άλλωστε είναι και το φθηνότερο στην αγορά των domain.

Για να φτιαξεις domain στο papaki.gr πρεπει να πληρωσεις?
http://tainiesmeelinikousipotitlous.blogspot.gr

@vasilis πρέπει να πληρώσεις για να έχεις domain σε .gr .com κλπ

Έχω το blog μου με domain στο easy.gr, όχι στο παπάκι. Οι τεχνικοί με καθοδήγησαν και βάλαμε cnames και a-records ακριβώς με τον τρόπο που τα υποδεικνύεις στο άρθρο σου. Όμως όταν κάποιος πληκτολογεί το domain μου (http://www.παράδειγμα.gr) αντί να εμφανίζει πάνω στον browser το gr domain μου κάνει το redirect και μου εμφανίζει την διευθυνση του blogspot μου; Γιατί γίνεται αυτό; Τους ζήτησα να μασκάρει με το gr και μου είπαν πως είναι standard οι ρυθμίσεις και πως αν γυρίσουν σε frame θα χαλάσει το redirect. Δεν μπορώ να πιστέψω πως ακόμα κάνει redirect και φαίνεται η blogspot διευθυνσή μου... ΤΑ ΝΕΥΡΑ ΜΟΥ !!!

Εγώ πάντως, εχω τα blog μου στην hostsun.com και μάλιστα σε τιμές χαμηλότερες από το papaki... Όποτε χρειάστηκε με εξυπηρέτησαν άμεσα..

Καλησπέρα και από εμένα !!

Εκανα όλα τα βήματα, και έγινε σωστά η ανακατεύθυνση στο νέο domain name που αγόρασα στο papaki.gr !! Το πρόβλημα είναι ότι μόλις έγινε αυτό, χάθηκαν η διαφημίσεις από το Adsence !!! μέχρι να μάθω τι πρέπει να κάνω διέγραψα της ρυθμίσεις που έκανα και οι διαφημίσεις επέστρεψαν στο blog μου !!!

τι κανουμε σε αυτήν την περίπτωση παιδιά ???

Πως μπορω να βαλω μουσικη στο Blog μου μουσικη.

Αγορασα ενα domain απο το papaki και πηγα να το συνδεσω με το blogger. Kατι ομως δεν αποθηκευσα με αποτελεσμα να παω να ξανακανω τα βηματα και μετα να μη μου βγαζει το δευτερο cname στο blogger. Ζητησα βοηθεια απο το papaki και με γραψανε.

We also have domain registration service. We help you to link your domain with blog. Visit our website http://www.easy.gr/en/domains

Προσοχή στις αγορές σας από easy.gr είναι λαμόγια που έχουν κρυφές χρεώσεις εγώ έκανα το λάθος και συνεργάστηκα μαζί τους... για να καταλάβετε... πχ λήγει το domain σου σήμερα και πάς να το ανανεωσης.. θα πληρώσεις το κόστος του domain + 10 ευρω έτσι επειδή μπορούνε
Το ονομάζουν Redemption Fee και καλα αργησες πληρωσες ποινη ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΟΥΘΕΝΑ ΑΛΛΟΥ ΑΥΤΟ και διάφορα άλλα ... άλλη έκπτωση είχα άλλη έγινε δεν τους θεωρώ απλά κακούς επαγγελματιές στα μάτια μου είναι σαν απα_____νες